- 881 080 260
Sprawdź, jak łatwo można wprowadzić jesienną magię do krótkich, listopadowych dni!
Bogaty bukiet aromatów składający się z korzennych przypraw, idealnie współgra z jesienną aurą, a nuta pomarańczy dodaje energii 🍊
👉 Ten wyjątkowy smak będzie świetnym dodatkiem na długie wieczory przy kominku 🔥🍂
Korzenny jogurt z duszonym śliwkami i orzechami
Składniki:
Jogurt naturalny/skyr 150 g (1 kubek)
Cynamon 1,5 g (pół łyżeczki)
Imbir mielony 1 g (szczypta)
Śliwki 100 g (5 sztuk)
Miód 25 g (1 łyżka)
Orzechy włoskie 20 g (5 sztuk)
Sposób przygotowania:
Jogurt wymieszać z przyprawami. Śliwki umyć,
pokroić na kawałki i poddusić na patelni
z odrobiną wody ...
Składniki:
Cynamon 3 g (1 łyżeczka)
Jabłko 300 g (1 duża sztuka)
Masło 20 g (4 łyżeczki)
Miód 25 g (1 łyżka)
Płatki owsiane 50 g (5 łyżek)
Sposób przygotowania:
Owoce umyć, usunąć niejadalne części i pokroić
na kawałki, przełożyć do żaroodpornego naczynka.
Płatki rozdrobnić w malakserze, wymieszać z miodem
i masłem, posypać gotową kruszonką owoce.
Zapiekać około 20-25 minut ...
Chlebek dyniowy z cynamonem
Składniki:
Dynia 1000 g (1 porcja)
Jajo 100 g (2 sztuki)
Masło orzechowe bez soli 100 g (4 łyżki)
Mąka pszenna 100 g (10 łyżek)
Mąka orkiszowa razowa 150 g (15 łyżek)
Proszek do pieczenia 4 g (1 łyżeczka)
Cynamon 3 g (1 łyżeczka)
Imbir mielony 2 g (pół łyżeczki)
Erytrol 100 g (10 łyżek)
Sposób ...
Pyszne jesienne przepisy
Curry z mlekiem kokosowym i warzywami
Składniki:
300g (1/2 średniej) cukinii
100g (1/2 średniej) papryki
100g (10 łyżek) mleka kokosowego z puszki
5g (1 łyżeczka) oliwy z oliwek
2g (kawałek) imbiru
1-3g (do smaku) pasty curry lub przyprawy curry
100g (porcja) tofu lub fileta z kurczaka
50g (1/2 woreczka) ryżu
Tofu lub fileta pokroić w kostkę. Podsmażyć ...
Składniki:
🍁 150g (1/2 kubka) wody
🍁 1,5g (1/2 laski) cynamonu
🍁 2g (1/2 łyżeczki) ziaren kardamonu
🍁 1g (4 sztuki) goździków
🍁 1g (ok 1 cm) imbiru
🍁 100g (1/3 kubka mleka)
🍁 1g (1 łyżeczka) herbaty czarnej
🍁 erytrol (do smaku)
Wodę wraz z przyprawami zagotować w garnuszku. Przykryć, zmniejszyć moc grzania i gotować przez około 10 minut. Następnie dodać mleko ...
Grzanki z serkiem śmietankowym, pestkami dyni i figami na słodko
Składniki:
Chleb żytni razowy 60 g (2 kromki)
Serek do smarowania 40 g (4 łyżeczki)
Figi 70 g (1 sztuka)
Miód/syrop klonowy 12 g (1 łyżeczka)
Pestki dyni 10 g (1 łyżeczka)
Sposób przygotowania:
Pieczywo opiec na grzanki, posmarować serkiem, położyć plastry umytych fig, skropić miodem/syropem i posypać ...
Piernikowe latte
Składniki:
Kawa (świeżo zaparzona) 150 g (150 ml)
Mleko 125 g (125 ml)
Przyprawa do piernika 1,5 g (pół łyżeczki)
Kakao w proszku 10 g (2 łyżeczki)
Cynamon 0,2 g (szczypta)
Sposób przygotowania:
Zaparzyć około 150 ml kawy. Mleko podgrzać i delikatnie spienić (pozostawić 2 łyżki pianki do przyozdobienia napoju). Połączyć z kawą a następnie dodać ...
Przepis
Składniki:
Burak gotowany 80 g (2 średnia sztuka)
Rukola 30 g (garść)
Ser Feta 50 g (1 porcja)
Oliwa z oliwek 10 g (1 łyżka)
Ocet balsamiczny 5 g (1 łyżeczka)
Miód 12 g (1 łyżeczka)
Pestki dyni 10 g (1 łyżeczka)
Sposób przygotowania:
Buraki pokroić w półksiężyce. Ułożyć na rukoli. Ser feta pokroić w drobną kostkę i dodać ...
Śliwki pod owsianym crumble
Składniki na 2 porcje - potrzebujesz:
300g (porcja) śliwek
60g (6 łyżek) mąki owsianej
30g (3 łyżki) erytrolu
25g (duża łyżka) masła
Z owoców usunąć pestki, podzielić na połówki i przełożyć do płytkiego naczynia żaroodpornego lub kokilek. Masło rozpuścić i wymieszać z mąką oraz erytrolem. Posypać owoce powstałą kruszonką i zapiekać 25 minut w temperaturze 200 stopni ...
Sałatka z figami
Składniki:
20g (garść) ulubionej sałaty
70g (sztuka) figi
60g (porcja) sera mozzarella/Halloumi/koziego
10g (łyżka) oleju rzepakowego lub oliwy
12g (łyżeczka) miodu
10g (łyżeczka) musztardy
Na talerzu rozłożyć sałatę i ser pokrojony w kostkę. Figę obrać, pokroić w ósemki i rozłożyć na sałatce. Wymieszać olej z musztardą i miodem, całość skropić powstałym sosem.
Wspieraj odporność / Herbatka o aromacie szarlotki
Budyń proteinowy! Czy warto go kupić?
Tradycyjny budyń zawiera 3 g białka i 90 kcal na 100 g, natomiast budyń proteinowy oferuje 5,7 g białka i 96 kcal na tę samą porcję. Dzięki dodatkowi białek serwatkowych, zawartość białka w wersji proteinowej jest prawie dwukrotnie wyższa (5,7 g vs 3 g w 100 g produktu przygotowanego na mleku 2 ...
Odbierz zniżkę - 20 % na badania Diagnostyka