Kontakt:
- 881 080 260
mgr inż. Lilianna Dorosławska
OPINIA PACJENTA: Mój cel prawie osiągnięty. Jestem z siebie dumna i polecam jeśli ktoś szuka dietetyka z indywidualnym podejściem do pacjenta.
Sernik na zimno z puddingiem proteinowym.
Składniki:
1 opakowanie (200g) puddingu proteinowego waniliowego
1/2 kostki (125g) twarogu
2 łyżeczki (6g) wiórków/płatków kokosowych
1 łyżeczka (5g) żelatyny
5 łyżek (50g) gorącej wody
opcjonalnie substancja słodząca (np. Erytrol) do smaku
Pudding, twaróg i wiórki zblendować opcjonalnie dodając substancji słodzącej do smaku.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i powoli dodać do masy, dobrze wymieszać całość.
Przelać do miseczki i odstawić na około godzinę do lodówki aż deser stężeje. Udekorować owocami i kokosem.
sernik ma 400 kcal, 50g białka, 20g węglowodanów i 15g tłuszczu
Twój komentarz