mgr inż. Lilianna Dorosławska
21 Sier

Sernik na zimno z puddingiem proteinowym.

Sernik na zimno z puddingiem proteinowym.  

Składniki: 

1 opakowanie (200g) puddingu proteinowego waniliowego

1/2 kostki (125g) twarogu

2 łyżeczki (6g) wiórków/płatków kokosowych

1 łyżeczka (5g) żelatyny

5 łyżek (50g) gorącej wody

opcjonalnie substancja słodząca (np. Erytrol) do smaku 

Pudding, twaróg i wiórki zblendować opcjonalnie dodając substancji słodzącej do smaku.

Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i powoli dodać do masy, dobrze wymieszać całość.

Przelać do miseczki i odstawić na około godzinę do lodówki aż deser stężeje. Udekorować owocami i kokosem.

sernik ma 400 kcal, 50g białka, 20g węglowodanów i 15g tłuszczu

 

 

 

 

 


 

Twój komentarz




POKAŻ