- 881 080 260
Składniki na 12 porcji:
Sposób przygotowania:
1. Masło roztopić, dodać płatki i miód, wymieszać i wyłożyć na spód wyścielonej wcześniej tortownicy, wyrównać i docisnąć
2. Przygotować masę: żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody, a kiedy lekko przestygnie połączyć z jogurtem naturalnym. Ser zmiksować z cukrem lub słodzikiem, dodać ziarenka wanilli, jogurt z żelatyną i dokładnie wymieszać.
3. Masę wyłożyć na przygotowany spód, schłodzić w lodówce aż zastygnie. Przed podaniem udekorować roztopioną i ostudzoną czkoladą orza granatem lub truskawkami.
1 porcja dostarcza: 197 kcal, 12 g białka, 6,3 g tłuszczu, 23,5 g węglowodanów, 0,8 błonnika
Twój komentarz