mgr inż. Lilianna Dorosławska
28 Marz

Mufiny jajeczne ze szparagami

Składniki na 5 sztuk:
- 250g - 5 jajek
- 125g - 5 szparagów
- łyżeczka oliwy
- 50g - kawałek papryki
- 25g - kawałek pora
Sposób przygotowania:
Pora posiekać w piórka, paprykę pokroić w kosteczkę. Ze szparagów usunąć zdrewniałe końce i pokroić je w około 1 cm plastry, pozostawiając końcówki. Poddusić warzywa (poza końcówkami szparagów) na patelni z oliwą, przełożyć do foremek na muffinki. Jaja roztrzepać z przyprawami (np. solą i pieprzem). Wlać do foremek, na wierzchu ułożyć końcówki szparagów. Zapiekać 20 minut w 200 stopniach.

Twój komentarz




POKAŻ