mgr inż. Lilianna Dorosławska
28 Marz

Galareta z kurczaka z groszkiem i jajkiem

Galareta z kurczaka z groszkiem i jajkiem
Składniki
Jaja 1 szt
Filet z kurczaka 100g
Groszek zielony konserwowy 1łyżka
Liść laurowy 1 szt
Marchew 50 g
Seler korzeniowy ok 30 g
Ziele angielskie 1szt
Żelatyna 1 łyżeczka
Sok z cytryny łyżka
Sposób przygotowania:
Jajka ugotować. Warzywa obrać i razem z mięsem włożyć do garnka. Zalać dwoma szklankami wody i gotować około 30 minut. Wywar ostudzić i przecedzić. Mięso pokroić w plasterki, marchewkę w kostkę. Żelatynę rozpuścić w 1 niepełnej szklance gorącego wywaru i przestudzić. Mięso, jajko, groszek i marchewkę umieścić w małej miseczce, zalać żelatyną i odstawić do stężenia. Gotową galaretę polać sokiem z cytryny.

Twój komentarz




POKAŻ