- 881 080 260
Składniki:
- 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej
- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
- 4 jaja
- 3 łyżki majonezu
1/2 szkalnki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Jaja miksujemy z cukrem na gładką puszystą jasną masę , następnie dodajemy majonez wszystko mieszmy łyżką lub silikonową szpatułką , dozując mieszankę sypkich składników (mąki i proszek do pieczenia) . Całośc delikatnie łaczymy do gładkiej masy. Tak przygotowane ciato przelewmy do formy (koniecznie wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem oprószonej bułką tartą ) wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni.Pieczemy 40 minut najlepiej na środkowej półce piekarnika z opcją pieczenia góra/dół
Twój komentarz