- 881 080 260
Składniki:
1/2 szklanki komosy ryżowej quinoa
1 średniej wielkosci burak
25 g rukoli
50 g serka koziego lub oscypka
2 łyżki suszonej żurawiny
2 łyżki orzechów nerkowca
2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju lnianego
1 łyżka soku z cytryny
Komosę wypłukać zalać wodą lub bulionem w ilości 1 cm ponad poziom komosy. Przykryć i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować przez ok. 15 minut aż komosa wchłonie cały płyn i będzie miękka. Tak przygotowaną komosę wyłożyć do talerzy następnie dodać cienko pokrojone lub starte upieczone wcześniej buraczki, na wierzchu ułożyć rukolę oraz starty ser. Całość posypujemy orzechami i żurawuną i doprawiamy olejem,sokiem z cytryny solą /pieprzem.
Twój komentarz