mgr inż. Lilianna Dorosławska
27 Marz

Grillowana pierś z kurczaka

Składniki:
-  pierś z kurczaka
-  200 g marchewki
-  1 łyżka żurawiny suszonej
-  2 łyżeczki masła ziołowego

- 3 łyżki komosy ryżowej

-sałata

-sok z limonki

- sól pieprz


Przygotowanie:

Marchew kroimy na grubsze plastry/kostkę gotujemy na parze.Kaszę quinoa gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.Rozgrzewamy patelnie grillową.Pierś z kurczaka kroimy wzdłuż, wrzucamy na patelnię grillową i smażymy z  obu stron tak żeby powstały nam  charakterystyczne paski od grilla. Przekładamy piersi na talerz na wierzch dodajemy masło ziołowe żeby się rozpuściło i nadało nam pysznego smaku. Lekko ostudzoną parowaną marchewkę,  kaszę quinoa,sałatę  łaczymy ze  sobą przyprawiamy do smaku sokiem z limonki ,solą i pieprzem. Na wierzchu posypujemy wszystko suszoną żurawiną.

Twój komentarz




POKAŻ