- 881 080 260
Składniki:
- pierś z kurczaka
- 200 g marchewki
- 1 łyżka żurawiny suszonej
- 2 łyżeczki masła ziołowego
- 3 łyżki komosy ryżowej
-sałata
-sok z limonki
- sól pieprz
Przygotowanie:
Marchew kroimy na grubsze plastry/kostkę gotujemy na parze.Kaszę quinoa gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.Rozgrzewamy patelnie grillową.Pierś z kurczaka kroimy wzdłuż, wrzucamy na patelnię grillową i smażymy z obu stron tak żeby powstały nam charakterystyczne paski od grilla. Przekładamy piersi na talerz na wierzch dodajemy masło ziołowe żeby się rozpuściło i nadało nam pysznego smaku. Lekko ostudzoną parowaną marchewkę, kaszę quinoa,sałatę łaczymy ze sobą przyprawiamy do smaku sokiem z limonki ,solą i pieprzem. Na wierzchu posypujemy wszystko suszoną żurawiną.
Twój komentarz