- 881 080 260
Składniki:
mała cukinia ok 150 g,
1 jajko
mała cebulka
1 ząbek czosnku
1 łyżka jogurtu naturalnego
2 łyżki mąki
koperk ok 15 g
1 łyżeczka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego
sól/pieprz
Przygotowanie:
Cukinie umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Lekko posolić i odstawić na ok 10 minut. Po tym czasie dokładnie odcisnąć z nadmiaru wody. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, jajka, jogurt, mąkę oraz posiekany koper. Przyprawić pieprzem. Dokładnie wymieszać, by wszystkie składniki się połączyły. Na patelni rozgrzać olej, łyżką nakładać ciasto, formując placuszki. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor.
Twój komentarz