- 881 080 260
Składniki:
1 szklanka kaszy jaglanej (ugotowanej)
3 średni buraki
1/2 szklanki uprażonych pestek dyni lub słonecznika
1 mała czerwona cebulka
2 ząbki czosnku
kiełki rzodkiewki
rukola, sałata lub roszponka
1/4 szklanki bułki tartej
sól, pieprz
1 łyżka mąki
4 bułki ziarniste
Przygotowanie:
Buraki ścieramy na tarce. Czosnek przeciskamy przez praskę ,cebulkę drobno siekamy. Wszystko wraz z pestkami słonecznika, bułką tartą i mąką dodajemy do kaszy jaglanej. Następnie mieszamy składniki. Jeśli konsystencja jest zbyt luźna dodajemy jeszcze troszkę bułki tartej i formujemy burgery , układamy na blaszce. Piekarnik nagrzewamy do ok 200 º C pieczemy ok 30-40 minut. Burgera podajemy w bułce z dodatkiem ulubionego sosu. Dodajemy koniecznie do środka burgera warzywa sałatę ,pomidor ,cebulkę ,kiełki .itp.
Twój komentarz