mgr inż. Lilianna Dorosławska
14 Lip

Fasolowe browni

Składniki

• 1 puszka czerwonej fasoli
• 4 łyżki kakao
• 1 dojrzały banan
• 4 łyżki ksylitolu
• 2 jajka
• 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
• 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie)
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• na wierzch: ok. 40 gorzkiej czekolady
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzewamy do 180ºC. Fasolę dokładnie płuczemy. Przekładamy do blendera, dodajemy jaja, banana oraz kakao i miksujemy. Następnie dodajemy pozostałe składniki i ponownie miksujemy, aż do uzyskania gładkiej masy. Formę najlepsza keksówka- wyłożyć papierem i posmarować olejem. Wylewamy masę .Pieczemy przez około 35 - 40 minut.
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i polewamy ciasto.

Fasolowe brownie

Składniki
• 1 puszka czerwonej fasoli
• 4 łyżki kakao
• 1 dojrzały banan
• 4 łyżki ksylitolu
• 2 jajka
• 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
• 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie)
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• na wierzch: ok. 40 gorzkiej czekolady
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzewamy do 180ºC. Fasolę dokładnie płuczemy. Przekładamy do blendera, dodajemy jaja, banana oraz kakao i miksujemy. Następnie dodajemy pozostałe składniki i ponownie miksujemy, aż do uzyskania gładkiej masy. Formę najlepsza keksówka- wyłożyć papierem i posmarować olejem. Wylewamy masę .Pieczemy przez około 35 - 40 minut.
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i polewamy ciasto.

Twój komentarz




POKAŻ