- 881 080 260
CHIPSY Z JARMUŻU
Składniki:
• Jarmuż
• oliwa z oliwek
• ziarna słonecznika 1-2 łyżeczki
• sól/dowolne ulubione przyprawy (np:papryka,czosnek,itp)
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzewamy do 120-140 C. Jarmuż dokładnie myjemy, liście pozbawiamy twardych łodyg, rwiemy na mniejsze kawałki wielkości chipsów. Wsypujemy do miski skrapiamy lekko oliwą .Następnie posypujemy przyprawami sól, papryka, czosnek itp .Jarmuż rozsypujemy luźno na blaszce do pieczenia wyłożonej uprzednio papierem do pieczenia i posypujemy 1-2 łyżeczkami nasion ze słonecznika ( opcjonalnie). Liście pieczemy 15-20 minut sprawdzając się nie przypaliły. Kiedy brzegi jarmużu będą bardzo lekko brązowe to znak że chipsy są gotowe . Można podczas pieczeni spróbować jednego . Musi być bardzo chrupki i.. gotowe smacznego
Twój komentarz