mgr inż. Lilianna Dorosławska
14 Sty

Carpaccio z buraków z twarogiem, orzechami i rukolą.

Składniki:

3 sztuki średnich buraków
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka miodu
1 łyżka oliwy z oliwek
4-5 sztuk pokruszonych orzechów włoskich
2-3 plastry sera twarogowego półtłustego
Rukola garść
Sposób przygotowania: Buraki umyć, osuszyć, zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 40 minut (lub ugotować na parze). Buraki obrać ze skóry, pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na talerzu. Ułożyć rukolę . Na wierzch pokruszyć twaróg, posypać posiekanymi orzechami i polać sosem przyrządzonym z oliwy, soku z cytryny i miodu.

`

Twój komentarz




POKAŻ