mgr inż. Lilianna Dorosławska
16 Luty

Zupa z jarmużem

.

Składniki:

Jarmuż młody drobno pocięty 200g

1 mała cebulka

Czosnek 1 zabek

Jogurt naturalny 2 łyżki

Marchew 1 mała sztuka 60 g

Seler ok 60 g

Ziemniaki 2 małe sztuki 150g

woda 2 szklanki

oliwa z oliwek 1 łyżeczka

Jarzynka naturalna 5g

Przygotowanie:

Selera,  marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Cebulkę oraz ziemniaki pokroić.Wodę zagotować z  jarzynkę dodać jarzynkę, przygotowane warzywa, oliwę  rozgnieciony ząbek czosnku oraz drobno posiekany jarmuż
Gotować wrzystko do miękkości około 25 minut. Na koniec doprawiamy do smaku , zabielamy jogurtem.
 

Twój komentarz




POKAŻ