Składniki:
- Średni kalafior ok. 600 g
- Cebula 1 mała sztuka
- Ser feta 25 g
- Parmezan tarty 25 g
- 2 jaja
- 5 pomidorów suszonych
- Bułka tarta 2 łyżki
- Koper
- Sól/pieprz
Przygotowanie
Kalafior ugotować w lekko osolonej wodzie odcedzić i rozdrobnić widelcem . Następnie dodajemy bardzo drobno posiekaną cebulkę , pomidory, bułkę tatą, rozdrobnioną fetę, parmezan, koperek oraz jajo. Doprawiamy solą i pieprzem dokładnie mieszamy . Następnie formujemy niewielkie kotleciki u układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Po wierzchu smarujemy kotleciki oliwą z oliwek. Tak przygotowane kotleciki wstawiamy do nagrzanego do 190 *C piekarnika Pieczemy około 15-20 minut. Podajemy z ulubioną sałatką lub ketchupem.
Twój komentarz